מארי אנגל פנינגטון

מארי אנגל פנינגטון, 1952-1872

היום, לפני 146 שנים, נולדה מארי אנגל פנינגטון, כימאית בקטריולוגית ומהנדסת קירור אמריקאית, שפיתחה שיטות להארכת חיי המדף של מוצרי מזון המתקלקלים במהירות. עוד בטרם הומצא המקרר החשמלי, ובוודאי בטרם הפך נפוץ בבתים, חקרה ומצאה שמזונות טריים נשארים בטוחים למאכל למשך זמן רב יותר כאשר הם נשמרים בטמפרטורה קבועה ונמוכה. כחלק מעבודתה במעבדה הבקטריולוגית של משרד הבריאות בפילדלפיה בחנה, למשל, את הישמרות החלב בטמפרטורות נמוכות ויצרה סטנדרטים בסיסיים לתעשייה זו שאומצו לימים בכל העולם.

ויקיפדיה

פייסבוק

התמונה הגדולה משנת 1940~ (מתוך ויקיפדיה)

התמונה הקטנה משנת 1910~ מתוך ארכיון אוניברסיטת “פן”